Населба 0 0.00

0-Написи
Оптоварување 0.00
Тотализиран 0.00
Дизајн Селтик Ирска ирска харфа стандардна стрела летови, 75 микрони

Дизајн Селтик Ирска ирска харфа стандардна стрела летови, 75 микрони

DEN 143.52
 

Производот е достапен
Достапност

Харфата се смета за еден од најстарите музички инструменти во светот. Познат е како Клиирсах во Ирски и Кларсах на шкотскиот галски. Ирска ја вклучи харфата како свој национален симбол уште од 1200 -тите. Келтската харфа е квадратна харфа традиционална за Ирска и Шкотска. Популарното ирско пиво, Гинис, исто така, има харфа како свој симбол. Ирска ја вклучи харфата како свој национален симбол уште од 1200 -тите. Познат е како Клиирсах во Ирски и Кларсах на шкотскиот галски. Познат е како Клиирсах во Ирски и Кларсах на шкотскиот галски. Келтската харфа е квадратна харфа традиционална за Ирска и Шкотска. и за прв пат беше прикажан на страните на античките египетски гробници и во Месопотамската култура. Доаѓа со 9 стандардни силни летови. Келтската харфа е квадратна харфа традиционална за Ирска и Шкотска. Во Ирска и Шкотска, тоа беше инструмент со жица што бара голема вештина и долга практика да се игра, и беше поврзана со класата на владеење на гал. Ирска ја вклучи харфата како свој национален симбол уште од 1200 -тите. Харфата се смета за еден од најстарите музички инструменти во светот. Во Ирска и Шкотска, тоа беше инструмент со жица што бара голема вештина и долга практика да се игра, и беше поврзана со класата на владеење на гал.

Кон својствата

Производи во категоријата